South Square Chambers

Story


We were commissioned by leading barristers set South Square Chambers to design their Spring Reception Invitation. The event was taking place at Spencer House, London.

After visiting the venue we were interested by the beautiful decoration it afforded. With this in mind we wanted to take an element of this and incorporate it into the piece. Our concept was to mirror an element of the neo-classical interior decoration of the venue and to amalgamate this with the South Square visual identity in a repeat pattern. We wanted the finish of the invitation to evoke feelings of quality and confidence without being brash or coarse. The piece was printed onto 350gsm symbol Matt plus stock, which was then laminated and foil-blocked in gold.

The end result is a truly stunning piece of print that really reflects the gravitas of both the set and the event.